4 ianuarie 2014

Pentru un nou an


Prea devreme pentru somn deşi este ora 2, prea devreme pentru ciocolata delicioasă din frigider (sau prea târziu) şi cu toate acestea, momentul potrivit pentru acest articol. Pentru mulţumirile aduse anului 2013. El, care prevestea veşti proaste şi totuşi, a fost cel mai bun an din viaţa mea.

Poate pare mult spus pentru tine, cel care citeşti aceste rânduri, însă este recunoştinţă pentru tot ce mi s-a întâmplat din Ianuarie anul trecut încoace. De atunci, am lăsat frica şi grijile deoparte şi am strâns tot curajul pe care nu credeam că-l mai am, că l-am pierdut undeva în copilărie. Am reuşit să depăşesc graniţa personală, să trec peste acea linie permisă pe care mi-am trasat-o fictiv. Mă întreb şi astăzi cum am reuşit să fac asta şi pur şi simplu zâmbesc. Se pare că am putut. Se pare că pot. Probabil sunt eu, sau doar sufletul de copil din mine care de abia aşteptă să iasă la suprafaţă cu orice ocazie. Da, am fost un copil "cuminte" tot anul şi am primit lucrurile pe care nu credeam că le voi primi prea curând: jobul dorit, experienţe şi poveşti noi, amintiri din locuri noi, iubire necondiţionată şi un viitor promiţător, pe care de abia aştept să-l gust cu adevărat. Aşa cum am făcut şi în acest an: am gustat din plin tot ce mi s-a oferit!


Curajul este cuvântul care m-a caracterizat în anul 2013. Mi s-au întâmplat atât de multe lucruri pentru care am avut nevoie de mult curaj. Credem că suntem singurele persoane care îşi cunosc cu adevărat propriul eu, însă rămânem surprinşi în faţa unor fapte având un curaj poate inexplicabil. Cu siguranţă, fiecare dintre noi are suficient curaj de a face un lucru pe care nu l-a mai făcut niciodată, curaj pentru a rosti cuvintele de care ne este probabil frică. De ce nu am avea curaj mereu? Prezentul este aici şi este păcat să nu fie trăit din plin. Aşadar, fă o pauză şi caută adânc în suflet curajul tău. Este undeva acolo, sunt convinsă, doar că uneori mai uităm de existenţa lui şi nu-i dăm atâta importanţă. Găseşte-l şi nu-i mai da drumul niciodată.

Tot ce îmi doresc este să am în continuare acest curaj care m-a făcut fericită şi împlinită în ultimul an. Vreau să trăiesc din plin cu curaj!

sursă foto: Pinterest

Vă doresc tot ce-i mai bun în noul an,


Disqus for Copywriteritza