31 martie 2013

Sărbătorile pascale în publicitate


V-am vorbit în lunile precedente despre cum au sărbătorit brandurile Valentine's Day sau venirea primăverii. Astăzi, vom vedea cum au realizat brandurile strategia de social media cu ocazia sărbătorilor pascale, o sărbătoare importantă în întreaga lume.

Datorită faptului că majoritatea americanilor sunt catolici, aproximativ 70% din populaţie, în social media prezenţa brandurilor s-a simţit remarcată în aceste zile, cu ocazia Paştelui catolic. Branduri din diferite industrii precum industria alimentară, textilă etc. au ales ziua de duminică, prima zi de Paşti, să livreze un mesaj consumatorilor săi. Nu numai că au arătat un interes aparte acestei sărbători importante în întreaga lume, dar cu această ocazie au interacţionat în mod direct cu publicul prin intermediul unui mesaj. Ştim că religia reprezintă unul dintre cele mai importante şi totodată sensibile subiecte. Astfel, este necesar să iei în considerare anumite sărbători ca parte integrantă din activitatea brandului tău, cu atât mai mult acum, când ai ocazia să interacţionezi în permanenţă cu publicul, cu ajutorul tehnologiilor disponibile în prezent. 

De Paşti, unele branduri au transmis pur şi simplu o urare fanilor sau o poză reprezentativă pentru această sărbătoare, altele au optat pentru o abordare mai creativă şi cât mai originală, cu ajutorul unui afiş publicitar. În unele cazuri, din abordarea creativă au făcut parte atât un vizual friendly şi jucăuş, pentru a capta atenţia, cât şi un mesaj de copywriting simplu şi la obiect. Alte branduri au ales simplitatea şi au realizat o imagine care să le pună în evidenţă în mod creativ brandul, luând în considerarea şi asocierea cu această sărbătoare.

Am văzut şi alte idei interesante cum ar fi reţete speciale şi creative de sărbători, sau jocuri de genul găseşte "câte obiecte sunt în imagine", la branduri precum Walmart, Barilla, Nescafe, Kraft Foods, Hellman's etc, toate acestea fiind asociate cu Paştile.

Aşadar, mai jos o să observaţi în mare parte branduri din străinătate. Probabil de Paştile ortodoxe, brandurile româneşti vor lua exemplul lor şi vor trece la treabă mai serios. 

Angry Birds


Hovis


Barilla


Mulino Bianco (brand italian)




 Kraft Foods


Heinz


Nescafe


M&M's




Snickers



Milky Way


Nutella


sursa Facebook

Dacă aţi văzut şi voi lucruri interesante în peisajul social media cu ocazia acestei sărbători, aştept să-mi daţi repede de veste.

Spor la creativitate,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for Copywriteritza