1 februarie 2012

Să facem cunoștință cu QR codes


       Tehnologia evoluează pe zi ce trece, iar populația consider că trebuie să țină pasul cu ea. :) Mereu apar tot felul de instrumente noi de marketing de care ne putem folosi, cu care o firmă/companie își poate consolida brandul, aducându-i awarness și consumatori.
       De ceva vreme, a apărut pe piață o nouă tehnologie numită "codurile QR", însă este utilizată foarte rar la noi. De ce? pentru că lumea încă nu știe despre ce e vorba, nu știe cum să le folosească, iar targetul este deocamdată mic. Ele arată cam așa:


       Numele de "QR" înseamnă "quick response" în limba engleză și se folosește cu precădere pe smartphone-uri. ( aici mă refeream la targetul mic ) Adică aceste coduri oferă detalii despre un anumit produs sau serviciu, prin scanarea lor cu ajutorul aparatului foto din telefonul tău. Pentru a putea interpreta acest cod este nevoie de o aplicație, care se poate descărca gratuit de pe telefon, sau dacă nu ai la îndemână un telefon, se poate folosi și aparatul foto. Când ajungi acasă, descarci poza și poți căuta un serviciu de citire online, cum ar fi acesta, sau dacă dorești să fii creativ și să creezi propriul tău QR code ( ca firmă/companie/persoană fizică ), poți folosi un generator online de coduri, cum ar fi acesta. De cele mai multe ori, codurile QR sunt reprezentate de site-uri de tip URL, cu scopul de a populariza un brand, un serviciu sau de a atrage clientelă. Deși este un instrument absolut interesant și simplu de folos, eu totuși mi-aș pune întrebarea cât sunt de sigure, dar asta e o altă poveste.
       Un exemplu de campanie care a utilizat aceste coduri QR este brandul Orange și s-a desfășurat în luna septembrie. Agenția full service Hyperactive, din București, au lansat un teasing în online numit "Goodies Hunt", cu ajutorul a 5 bloggeri: raluxaelenaciricrazvanpascunwradu și ionutoprea. Toți au pornit la căutare de comori și de 6 indicii care să-i ducă spre premiu: un HTC Cha Cha! Brieful: toți oamenii care vizitează Old City Centre din București să fie conștienți de existența unei conexiuni la Internet Wi-fi gratuită, asigurată de Orange. Foarte tare!
      



        Mai multe informații și rezultatele aici. 

        Sursa foto aici


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for Copywriteritza