28 iulie 2011

Primii pași..


spre drumul designului am început să-i fac. Ce-i drept, puțin mai greu: s-a lăsat cu nervi, până și cu câteva cuvinte de duh, dar asta e. Eu zic că sunt pe drumul cel bun. Acestea fiind zise, ceea ce o să vă arăt mai jos, e un print pe care l-am făcut zilele trecute în Photoshop, cu chiu cu vai. Așadar, vă rog să fiți cât se poate de înțelegători. Îmi dau seama și singură că mai am mult de învățat, până să fac acele afișe demne de un designer grafic dintr-o agenție de publicitate. Dar ceva cunoștințe în domeniu nu strică, right? :)
Printul l-am făcut pentru un brief pe care l-am avut în anii trecuți la facultă, mi se pare în anul 2 și era în felul următor, pe scurt: "ne propunem lansarea unei reviste destinate copiilor preșcolari și elevilor din ciclul primar. Obiective: lansarea revistei în România și încadrarea ei într-un segment accesibil, diferențierea revistei pe baza caracteristicilor pe care aceasta le deține."
Prin urmare, revista a ieșit foarte bine. O parte din ce-am lucrat o să împart cu voi. Spotul e făcut în echipă, cu colegii mei Csaki Katalin, Dubiczki Imola și Fabian Tudor și îl puteți viziona aici http://www.youtube.com/watch?v=QSq8cV_M4JM. Printul e făcut recent, după cum am zis și a ieșit destul de bine zic eu:


© Toate drepturile rezervate


25 iulie 2011

Oglindă, oglinjoară.. cine e cea mai frumoasă din țară?


La întrebarea aceasta au avut ocazia să răspundă femeile din Slovacia, la vederea unei oglinzi roz de dimensiuni uriașe.
Ideea absolut genială, după părerea mea, le-a venit celor de la agenția de publicitate Ogilvy, care au știut să pună în valoare frumusețea unei femei, dar mai ales să țină cont de habit-urile ei de zi cu zi, prin crearea unei oglinzi interactive, care să comunice cu o persoană în timp real. Comunicarea ideii principale trebuia să aibă în vedere un brief foarte clar: faptul că Avon și-a făcut simțită prezența în rândul femeilor din Slovacia de 20 de ani - un lucru de netrecut cu vederea! Drept dovadă, campania de advertising a evidențiat necesitatea pe care o au femeile în viața de zi cu zi, și anume aceea de a apela la frumusețe. Iar Avon a dat dovadă de un ajutor real în acest sens, dar a și APRECIAT această necesitate a lor.
Rezultatul? E incredibil vă spun eu! Urmăriți mai jos..

23 iulie 2011

Publicitatea = WOW ( a World of War! )

Cam așa aș putea explica spotul de mai jos, unul dintre preferatele mele de la Cannes 2011, după campania Noul Rom, of course! :)

Enjoy!

22 iulie 2011

Cum am ajuns aici?


Totul a început acum 3 ani, înainte de cunoscutele înscrieri la facultă, când mi-am dat seama ce-mi place. Cu timpul, mi-am dat seama că îmi place mult de tot, că lumea advertising-ului nu e doar un tărâm fermecat într-un glob de cristal, pe cale să se spargă.. cel puțin nu pentru mine. Am conștientizat că nu e numai ce vreau să fac, ci e un lucru pe care-l știu să fac, sper cu timpul din ce în ce mai bine: copywriting-ul.
Povestea cu copy-ul însă, a început anul trecut. Mă uitam într-o zi pe Internet, navigam pe niște site-uri și am dat de un anunț cu posibilitate de internship în Cluj. ( un mic PP nu strică http://www.internshipcluj.ro/  ) :) Am aplicat în prima secundă, fără să stau pe gânduri și am fost programată la un interviu. Ajunsă la destinație, nu știam ce mă așteaptă, dar totul a decurs cum nu mă așteptam de bine. Atitudinea a fost una relaxată, fără prea mari emoții, am răspuns cu lejeritate tuturor întrebărilor, ca peste câteva zile să ma aflu pe lista celor selectați. A fost prima mea mare șansă în acest domeniu care mi s-a acordat și de care am avut parte până la momentul de față. Cu siguranță, a reprezentat o oportunitate însemnată și pe care cu prima ocazie, o voi experimenta din nou.
Istoria cu internship-ul va veni de la sine în alt post, promit.
Nu renunțați niciodată la ceea ce vă doriți, nu lăsați pe nimeni să vă întoarcă din drum, deoarece aveți în mod sigur șansa voastră proprie.
Închei prin a spune că acest prim post are o mare însemnătate pentru mine, faptul că am intrat într-o altă etapă a vieții mele, una mult mai matură, care să îmi permită realizarea cât mai multor lucruri frumoase, creative și valoroase în viitor. Astfel, totul a căpătat o fluiditate, prin crearea acestui blog, la fel cum experiența internship-ului a reprezentat o schimbare importantă în viața mea.
Viitorul sună bine! :)

Disqus for Copywriteritza